Teruja tengok blog kawan kawan yang rajin buat biskut raya yang berwarna warni tu....Tahun ni saya dan pembantu saya, Umi, cumer buat biskot suji aje. Bolehlah....... dapat jugak dalam 5-6 botol untuk makan sendiri, kasi mak, kakak and kawan kawan yang rapat aje. Jom, salin resipi yg mudah ni kalo sudi ye!
Bahan bahan:
- 1kg tepung gandum
- Minyak sapi 4 sudu makan
- Gula 4 sudu makan
- Tepung suji 1/2 cawan
Cara cara:
- Gaul bahan bahan dan uli sehingga sebati.
- Bentukkan jadi bebola kecil.
- Bakar dengan suhu 160 darjah selsius.
Selamat mencuba!
4 comments:
huhu~ sy blom start lg wat kuih ry ni..blik kg ni pon nk wat jugakla kuih ry ;)
huhuhur..takpe maseh ada lagik 1 mggu..byk masa lagik..buat yg simple2 aje senang..hehe
jln2 dr blog en ben
salam lebaran to yati ali..
maaf lambat reply. trimakasih sudi singgah blog saya....
Post a Comment