Saturday, September 4, 2010

Biskot Suji

Teruja tengok blog kawan kawan yang rajin buat biskut raya yang berwarna warni tu....Tahun ni saya dan pembantu saya, Umi, cumer buat biskot suji aje. Bolehlah....... dapat jugak dalam 5-6 botol untuk makan sendiri, kasi mak, kakak and kawan kawan yang rapat aje. Jom, salin resipi yg mudah ni kalo sudi ye!


Bahan bahan:
  • 1kg tepung gandum
  • Minyak sapi 4 sudu makan
  • Gula 4 sudu makan
  • Tepung suji 1/2 cawan
Cara cara:
  • Gaul bahan bahan dan uli sehingga sebati.
  • Bentukkan jadi bebola kecil.
  • Bakar dengan suhu 160 darjah selsius.
Selamat mencuba!

4 comments:

cplud miera said...

huhu~ sy blom start lg wat kuih ry ni..blik kg ni pon nk wat jugakla kuih ry ;)

Follow your bliss said...

huhuhur..takpe maseh ada lagik 1 mggu..byk masa lagik..buat yg simple2 aje senang..hehe

Yati Ali said...

jln2 dr blog en ben

Sheida said...

salam lebaran to yati ali..
maaf lambat reply. trimakasih sudi singgah blog saya....

Related Posts with Thumbnails