Sunday, September 5, 2010

Cho' Ben Thanh Market: A shopper's paradise

Hah!! Nie lah yang paling dinanti nantikan..shopping!! Ramai jugak orang melayu kiter tgh sibuk abeskan dolar pat sana! Haha! Cho' Ben Thanh market ni menjual bermacam macam jenis kraftangan, pakaian, linens, bag...cakap ajelah apa yang awak nak carik, pat market nie smua ada jual! Harga pon 2x lebih murah berbanding dengan yang dijual di negeri sendiri. A good quality linen tablecloth can cost me around $30 or above, but i get it much much cheaper in the market. Cumer kat sane, dorang accept USD ya...Tapi memang berbaloi! U must bargain. And bargain HARD! Jangan terperanjat eh... Orang Vietnam faseh bahasa melayu...so kalo nak ngumpat ke, seranah ke, bisik aje dlm hati.


Macam macam bag dijual

Dikedai Uncle ni lah kiter shopped till excess baggage sampai USD100
Lepas shopping lapar and penat giler babas. So our guide brought us here at Halal Saigon. A very nice cosy restaurant owned by a Malaysian. Lagu Alleycats berkumandang.."Sampaikanlah salam cintaku pada-nyiaaaaaa"..Suddenly homesick lah plak.

My yummy fried rice and crispy chicken cutlet
Asam pedas
Whoah! What a feast! If u happen to be in HCMC, go and makan at Saigon Halal ok!

2 comments:

Kalamhati said...

pernah merasai pengalaman berada di HCMC..mmg syurga beli belah..=)

Follow your bliss said...

byk shopping tak kat sane? i bought few linen tablecloths aje..

Related Posts with Thumbnails